Διαμαρτυρία Ρομά με κλείσιμο του δρόμου μετά τη δολοφονία στην Πιπερίτσα

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των πανελλαδικών συγκεντρώσεων που διοργάνωσαν οι κοινότητές τους σε όλη τη χώρα, διοργάνωσαν απόψε οι Ρομά στην Κέρκυρα, οι οποίοι απέκλεισαν για αρκετή ώρα το δρόμο που περνά μπροστά από τον καταυλισμό στο Λιβάδι του Ρόπα.

 

 

Ανάβοντας φωτιές σε τρία σημεία του δρόμου, ζητούν να σταματήσει ο κοινωνικός ρατσισμός και να μην επαναληφθούν περιστατικά αυτοδικίας και δολοφονίας τσιγγάνων.
Διαμαρτύρονται για τον θάνατο 18χρονου Ρομά, ο οποίος φέρεται ότι σκοτώθηκε από 63χρονο στη Μεσσηνία όταν ο νεαρός επιχείρησε να μπει παράνομα στο σπίτι του.

Εκπρόσωποί τους έκαναν λόγο στο CorfuPress.com για συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού που οδηγούν μερίδα αυτών στο δρόμο των κλοπών, τονίζοντας πάντως ότι στην Κέρκυρα τα πράγματα είναι καλύτερα από άλλες περιοχές και πως μεγάλη μερίδα Ρομά, έχοντας καταφέρει να ασκεί ένα κανονικό επάγγελμα, απομακρύνεται από το δρόμο της παρανομίας.

 

Προφυλακιστέος ο 63χρονος

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο 63χρονος από την Πιπερίτσα, όπου κατηγορείται για τη δολοφονία 18χρονου Ρομά, μετά από ληστεία στο σπίτι του την περασμένη Δευτέρα.
Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ανακοινώθηκε η απόφαση, την οποία πανηγύρισαν εκατοντάδες Ρομά που βρίσκονταν έξω από το Δικαστήριο Καλαμάτας.

 

 

Κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή

Χθες, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας το μεσημέρι της Πέμπτης οι δύο ανήλικοι Ρομά που μπήκαν μαζί με τον 18χρονο στο σπίτι του 63χρονου στην Πιπερίτσα με σκοπό να ληστέψουν.
Οι δυο ανήλικοι είχαν πάει από μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ακριβώς μετά το συμβάν, συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες: διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και για συνέργια από κοινού σε ληστρική κλοπή».
Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, οι δύο ανήλικοι υποστήριξαν ότι μόλις είδαν πως ο 63χρονος τους είδε, τράπηκαν σε φυγή, πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού.

Ο 18χρονος έμεινε πίσω, αφού πρώτα έσπρωξε τον 63χρονο ώστε να καταφέρει να βρει διεξοδο διαφυγής, πήδηξε και αυτός από το μπαλκόνι, όπου και τον βρήκε η σφαίρα από το όπλο του 63χρονου, που είχε βγει στο μπαλκόνι του και πυροβολούσε. 


CorfuPress.com

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ
 ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ 
ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 
ΓΙΑ ΝΑ
 ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, 

ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ! 

  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ      Ε-ΣΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ 

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΥ  ΠΟΛΙΤΗ  3 ΕΝΑΝΤΙ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ  ΜΕΓΑΡΟΥ
ΤΗΛ.2661304998  ΑΝΟΙΧΤΑ ..ΔΕΥΤΕΡΑ -10,30-13,00
                                            ΤΡΙΤΗ   ΚΛΕΙΣΤΟ
                                                                                      ΤΕΤΑΡΤΗ-  10,30-13,00 ΑΠΟΓ.18,00-20,30
                                                        ΠΕΜΠΤΗ    11,00-13,00.
                                                            ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10,30-13,00
                                          Σ/Κ    ΚΛΕΙΣΤΟ
EMAIL ...esykerkyraion@gmail.com

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΑΖΗΣ  ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια